NL 
magnifying glass

IPS Empress Esthetic

IPS Esthetic is een leucietglaskeramische perspil geschikt voor de perstechnologie. De nauwkeurige pasvorm van alle keramische restauraties maakt indruk op patiënten, tandartsen en tandtechnici.

empress estheticmagnifying glass

Zeer esthetische single-tooth restauraties
IPS Empress Esthetic is het materiaal van keuze als het gaat om de vervaardiging van geperste, zeer esthetische single-tooth restauraties. Naast de uitstekende sterktewaarden, onderscheiden leuciet glasskeramische perspillen zich ook door hun uitzonderlijke esthetiek. Het homogene materiaal verstrooit het licht op een natuurlijke wijze en zorgt voor een uitgebalanceerd kameleoneffect.

Flexibiliteit bij het voltooien van restauraties
IPS Empress Press restauraties kunnen vervolgens worden gekleurd en/of geglazuurd of individueel worden voorzien van een veneerlaag. Aangepaste karakteristieken op het restauratie oppervlak kunnen worden gereproduceerd met behulp van het universele stains assortiment IPS Ivocolor. Na de karakterisering worden de restauraties in een Programat-oven gebakken. Met een cut-back en opalescente IPS Empress Esthetic, komt deze opbouwtechniek nog een stap dichter bij het nabootsen van de natuur.

Er zijn voor IPS Empress Esthetic in totaal 7 translucentiegradaties beschikbaar, verdeeld over 12 perspillen. De iets gekleurde TC-blokjes zijn beschikbaar in 6 kleurtinten.

E T-perspillen

Door hun hoge translucentie worden E T-perspillen gebruikt voor het vervaardigen van kleinere restauraties, zoals inlays of onlays. De perspillen kunnen worden gebruikt voor oudere patiënten met een sterk translucente, glasachtige restdentitie of voor jongere patiënten met een restdentitie met lage opaciteit.

E O-perspillen

De E O-perspillen zijn door hun verhoogde opaciteit optimaal voor het persen van kronen en veneers voor patiënten met een restdentitie met een middelmatige tot zeer hoge opaciteit en om de restauratie aan te passen aan gebleekte gebitselementen.

E TC-perspillen

De gekleurde E TC-perspillen zijn verkrijgbaar in 6 kleurtinten. Dankzij hun chroma zijn ze vooral geschikt voor de cut-backtechniek, waarbij na het persen incisaal materiaal in lagen wordt aangebracht in het incisale en/of occlusale derde deel.

Voordelen

  • Zeer esthetische, geperste restauraties
  • Natuurgetrouwe lichtdiffusie en uitgebalanceerd kameleoneffect
  • Uitstekende persresulaten en nauwkeurige pasvorm
  • Buigsterkte 185 MPa1


Indicaties

  • Inlays, onlays
  • Partiele kronen
  • Kronen 

Mean biaxial flexural strength over 10 years. Source: R&D Ivoclar Vivadent, Schaan, Liechtenstein