NL 

Dit product maakt deel uit van de productcategorie ‘Vaste prothetiek - labside’.

magnifying glass

Programat EP 5010

De Programat EP 5010 combineert high-tech en moderne vormgeving in een efficiente en gebruikersvriendelijke oven. Bovendien is de Programat EP 5010 optimaal afgestemd op de keramische persmaterialen van Ivoclar Vivadent zoals IPS e.max Press.

De Programat EP 5010 is een premium combinatie-oven,  van de laatste generatie in de Programat serie, en kan zowel als persoven als keramische oven worden gebruikt.  Dit innovatieve, efficiente en gebruikersvriendelijke model oven combineert optimale vormgeving met geavanceerde technologie.

De Programat EP 5010 heeft een geintegreerde infrarood camera. De Programat Infrarood Technologie meet de exacte oppervlakte temperatuur van het bak-object of de moffel. Door de beheersing van de temperatuur van de voorverwarmde moffel, kunnen de voorverwarmde oven en de pers-oven optimaal op elkaar worden afgestemd.

magnifying glass

Als de moffel onvoldoende wordt voorverwarmd, ziet u automatisch een waarschuwing op het display. Als de oven in bakstand staat, controleert de camera automatisch het sluit- en voordroog proces. Zo verschaft de geintegreerde infrarood technologie een scala aan nieuwe mogelijkheden, die de gebruikersvriendelijkheid van de oven,  de proces-bewaking en efficiency verhogen.

De Programat EP 5010 kan intuitief worden beheerd met het grote 7-inch kleuren touchscreen en het bewezen ´membrane-sealed´ keypad. Naast de vele Ivoclar Vivadent programma´s, die speciaal zijn afgestemd op materialen als IPS e.max Press, biedt de oven ook 500 individuele bakprogramma´s en 20 individuele persprogramma´s.

De nieuwe QTK2 moffel in combinatie met de SiC bodemreflector verzekert een homogene hitte-verdeling in de brandkamer. Hierdoor wordt de moffel nog gelijkmatiger en betrouwbaarder voorverwarmd. Verder kan de gebruiker met deze kenmerken moeilijk te persen objecten, zoals met extreem dunne randen, persen met nog betere resultaten.

De electronische pers-aandrijving met kracht sensor verzekert u van precieze op de micrometer nauwkeurige controle van de piston.  Het geintegreerde Crack Detection System (CDS) onderbreekt direkt het persproces als er een scheur in de moffel ontstaat. Daarmee zijn uw restauraties optimaal beschermd.

Vanaf softwareversie V4.0, zijn de ovens uitgerust met de FPF functie, de volautomatische persfunctie. Dit betekent dat de operator alleen de investmentring in de pers kamer hoeft te plaatsen en op de start toets moet drukken. De oven neemt de rest volledig automatisch over. De nieuwe technologie van de FPF vereenvoudigt het beproefde persproces aanzienlijk. Bovendien, verhoogt het de betrouwbaarheid van het systeem en verhoogt het de efficiëntie van het laboratorium. Uitstekende persresultaten in een mum van tijd.

Voordelen:

 • FPF functie: Volautomatische persfunctie voor optimale persresultaten
 • Programat Infrarood Technologie herkent de grootte en controleert de temperatuur van de moffel en beschermd het voordroog-proces optimal
 • QTK2 moffel technologie met SiC bodemreflector voor homogene hitteverdeling
 • Modern bedieningsconcept met een groot 7-inch kleuren touchscreen en het bewezen ´membrane-sealed keypad´ voor gemakkelijke en intuitieve bediening
 • Optimale status en voortgangs-display (OSD) informeert de gebruiker over de huidige status van de oven
 • Electronische pers-aandrijving met krachtsensor produceert persresultaten van een hoog niveau. Geen compressie-lucht vereist
 • Crack Detection System ontdekt scheuren in de moffel
 • Eenvoudige en automatische temperatuur
 • Simpele software update via USB flash drive of WLAN
 • Diagnose functie op afstand via data file voor optimale ondersteuning door een service centrum
 • Geintegreerde multimedia functies (foto viewer, video en MP3 speler)
 • Energiebesparende technologie vooor energiezuinige werking
 • USB en Ethernet interfaces, SD-kaart lezer