NL 

Programat: Al 40 jaar één stap voor

magnifying glass

Persbericht  – 10 oktober 2016

Ivoclar Vivadent lanceert campagne: decennia van innovatieve keramiek ovens - op zoek naar 's werelds oudste Programat oven.

De Programat merkovens bestaan 40 jaar. Ivoclar Vivadent introduceerde de allereerste oven met deze naam op de Internationale Dental Show (IDS) in 1977. Voorafgaand aan de lancering, werd het apparaat uitvoerig op de markt getest. Tegenwoordig wordt dit merk wereldwijd geassocieerd met innovatie en betrouwbaarheid. Een goede reden om dit speciale jubileum te vieren.

De eerste serie Programat ovens (P1) waren voorzien van een innovatief openingsmechanisme, die het mogelijk maakte om de bakplaat op zijn plek te behouden. 

Toentertijd werden keramische materialen gewoonlijk met een hefmechanisme in de bakruimte geplaatst. Hierdoor ontstond het risico, dat geplaatste keramische materialen konden kantelen of vallen. Dit probleem werd vakkundig opgelost met de doorontwikkeling van nieuwe ovens. Er werd een zwenkbare ovendeksel ontworpen, die met een scharnierverbinding (automatisch) geopend kon worden en uiteindelijk ook is toegepast op latere merkmodellen ovens.

Intelligente ovens
In de tussentijd heeft het merk vele triomfen gevierd over de hele wereld. Op basis van de meest recente verkoopcijfers, is de Programat oven huidige marktleider in keramische ovens. Onder tandtechnici, staat de naam synoniem voor innovatie, eenvoudige bediening, hoge kwaliteit alsook voor duurzaamheid en betrouwbaarheid van bakresultaten. Door de jaren heen heeft Ivoclar Vivadent ovens verder ontwikkeld en de gebruikersvriendelijkheid verbeterd.

Een krachtig trio
Vandaag de dag, bestaat het assortiment uit drie soorten ovens (Programat P310, P510, P710), die enigszins over verschillende configuraties beschikken. De huidige vlaggenschip oven - de P710 - heeft tal van innovatieve extra's. Bijvoorbeeld een infraroodcamera, die restauraties herkent in de bakruimte en die de temperatuur meet van de keramische voorwerpen. Daarnaast bepaalt de Digital Shade Assistant de tandkleur met behulp van digitale technologie.

Verjaardagsjubileum tot en met maart 2017

Ivoclar Vivadent viert dit speciale jubileum en het succes van de Programat oven door een feestelijke campagne te organiseren met diverse promoties. Bovendien wordt een wedstrijd gehouden om 's werelds oudste Programat oven te vinden. De winnaar wordt bekendgemaakt en ontvangt een op maat gemaakte Programat P710 SE oven tijdens de IDS 2017 in Keulen. Meer informatie is beschikbaar op http://www.ivoclarvivadent.com/en/40years

Programat® is een geregistreerd handelsmerk van Ivoclar Vivadent AG.

Bijlage: (Programat_40.jpg)
Fig.: Programat: Al 40 jaar één stap voor…