NL 

Ivoclar Digital

Digi_Headergrafik_M1_940x250_nlmagnifying glass

Let wel: officiele lancering en beschikbaarheid Benelux Najaar 2018


Ivoclar Digital is de naam van een portfolio van digitale producten en geassocieerde digitale processen voor tandlaboratoria en tandartspraktijken.

Ivoclar Digital is het merk van Ivoclar Vivadent. Dit nieuwe merk omvat een uitgebreide portfolio van CAD/CAM producten; materialen, freesmachines en ondersteunende diensten voor zowel tandtechnische laboratoria als tandartspraktijken. De ontwikkeling van propriëtaire materialen en digitale processen, Ivoclar Vivadents nauwe samenwerking met scanner en/of software partners, in het bijzonder 3Shape, verzekert verbeterde connectiviteit, gemak en productiviteit bij het gebruik van Ivoclar Digital producten.

Materialen
Ivoclar Vivadent biedt een uitgebreid assortiment aan van producten, waaronder esthetische en hypermoderne materialen voor vaste, uitneembare en implantaatgedragen prothetische restauraties. De volgende nieuwe producten zijn toegevoegd:

  1. Het IPS e.max systeem wordt aangevuld met een veelzijdige ZirCAD-blok en een serie discsIPS e.max ZirCAD Multi-discs maken het mogelijk om restauraties te maken met een polychromatische kleurovergang
  2. Componenten voor het proces om digitale prothesen te maken worden geleverd met de tandkleurige SR Vivodent CAD-discs en het gingiva kleurige IvoBase CAD basismateriaal voor prothesen
  3. De lancering van de Viteo titanium base breidt het gamma van Ivoclar Digital uit met een titanium interface, speciaal ontworpen voor keramiek

Freesmachines en slijpmachines
Vier nieuwe digitale frees- en slijpmachines worden geintroduceerd onder de merknaam PrograMill. Deze hypermoderne machines zullen een nieuwe norm vastleggen op het gebied van tandheelkundige CAD/CAM technologie en zal tandtechnici en tandartsen in staat stellen om op een eenvoudige en snelle manier digitale tandheelkundige restauratiewerken uit te voeren. Naast de PrograMill PM3, PM5 en PM7 machines voor tandtechnische laboratoria, biedt Ivoclar Vivadent ook PrograMill One aan. Dit is een compacte freesmachine, die speciaal ontworpen is om tegemoet te komen aan de behoeften van kleine laboratoria en tandartspraktijken.

Scanners/CAD
Het assortiment hoogwaardige scanners van 3Shape, zoals de D1000 en D2000 zijn uitgebreid met de nieuwe 3Shape - E serie. Voor deze serie werd de zeer doeltreffende scantechnologie ingezet. Het omvat drie instapniveau units E1, E2 en E3, in combinatie met de software “Dental Designer” vormt dit een krachtig pakket. Software add-ons, die exclusief zijn ontworpen voor Ivoclar Digital (Digital Press Design, Digital Denture) verhogen de betrouwbaarheid van het proces, alsook de doeltreffendheid van de volledig gedigitaliseerde verwerkingsprocedures. Alle 3Shape scanners en software zijn geoptimaliseerd en verbonden met het Ivoclar Digital systeem.

Ondersteunende diensten
Het aanbod van Ivoclar Digital wordt verder aangevuld door Service+, onze tandheelkundige outsourcingpartner. Service+ assisteert tandheelkundige laboratoria bij hun intrede in de wereld van CAD/CAM productie door de design- en productiebestellingen over te nemen en tandheelkundige laboratoria toegang te geven tot een uitgebreid assortiment aan materialen en indicaties. Op die manier profiteren zij van verhoogde productiviteit en nog meer flexibiliteit bij het selecteren van de geschikte productieprocedure.

Voor meer (inhoudelijke) productinformatie voor tandartsen surft u naar: CAD/CAM - Chairside

Voor meer (inhoudelijke) productinformatie voor tandtechnici/tandprothetici surft u naar: CAD/CAM - Labside