NL 

IPS Empress CAD

magnifying glass

IPS Empress CAD wordt geassocieerd met jaren van succesvolle klinische resultaten. Het is geschikt voor het vervaardigen van zeer esthetische restauraties voor één element in één kleur, zoals veneers, inlays, onlays en kronen voor het anterior- en posteriorgebied. Met zijn homogeniteit en lichtdiffusie zorgt IPS Empress voor een uitgebalanceerd kameleoneffect. Restauraties van IPS Empress CAD onderscheiden zich niet alleen door hun licht-optische eigenschappen, maar ook door hun natuurgetrouwe translucentie, fraaie esthetiek en een buigsterkte van 185 MPa en kan makelijk worden gepolijst zodat een zeer sterke glans bereikt kan worden: slijpen/frezen-polijsten-klaar.

Restauraties vervaardigd van IPS Empress CAD kunnen worden gekleurd of geglazuurd. Het universele assortiment IPS e.max Crystall/Shades/Stains and Glaze is geschikt voor dit doeleinde. 

IPS Empress CAD Multi
Met de innovatieve, polychrome IPS Empress CAD Multi-blokken worden restauraties verkregen die zich onderscheiden door een natuurgetrouw kleur- en fluorescentieverloop van dentine naar incisaal, zelfs zonder karakterisering. Ze zorgen dus voor maximale esthetiek en een natuurgetrouw uiterlijk.

IPS Empress HT/LT
IPS Empress CAD-blokken zijn verkrijgbaar in twee gradaties van translucentie (HT en LT) en als polychrome Multi-blokken. Ze zijn zowel verkrijgbaar in Chromascop-kleurengroepen als in de A-D-kleuren. Bovendien zijn de IPS Empress CAD LT-blokken verkrijgbaar in 4 lichte en moderne Bleach-kleuren (BL1-BL4).

Voordelen

  • Zeer hoogwaardige restauraties, efficient vervaardigd
  • Klinisch beproefde keramiek materiaal met een flexibele buigsterkte van 185 MPa1
  • Optimale aanpassing aan natuurlijke tandstructuur, wegens kameleoneffect

Indicaties

  • kronen
  • inlays, onlays
  • veneers

1gemiddelde biaxiale buigsterkte, R&D Ivoclar Vivadent AG, Schaan, Liechtenstein