NL 

IPS e.max CAD Monolithic Solutions

monolithic blocksmagnifying glass

Veelzijdige toepassing

IPS e.max CAD Monolithic Solutions zorgt voor een gestroomlijnde en efficiënte vervaardiging van volledig anatomische restauraties met een maximale sterkte, duurzaamheid en beproefde klinische eigenschappen. Met deze materialen kan een grote verscheidenheid aan restauraties worden gemaakt – van dunne veneers tot driedelige bruggen. Met vier verschillende translucentiegradaties voor de kleuren A–D en de speciale Bleach- en Impulse-kleuren wordt voldaan aan hoge esthetische eisen.

Voor efficientie verwerking, polijst men de IPS e.max kroon. Optioneel kunnen individuele kenmerken kunnen worden aangebracht met het veelzijdige IPS Ivocolor staining & glazing systeem of met het hoogwaardige en esthetische IPS e.max opbouwkeramiek. 

IPS e.max CAD HT
HT-blokken worden geleverd in 16 A-D en 4 Bleach BL-tinten. Door hun hoge translucentie - vergelijkbaar met die van natuurlijke glazuur - zijn deze blokken geschikt voor het vervaardigen van kleinere restauraties (bijv. inlays). Door het levensechte "kameleoneffect" passen deze restauraties zich naadloos aan, aan de natuurlijke tandstructuur. De restauraties worden efficiënt op maat vervaardigd met de staining techniek. De combinatie met zirkoniumoxide onderstructuren maakt het mogelijk om grotere bruggen te vervaardigen.

IPS e.max CAD MT
De MT-blokken zijn beschikbaar in de volgende kleurtinten: A1, A2, A3, B1, BL2, BL3 en BL4. Deze medium-translucentieblokken worden gebruikt in gevallen waar een helderder materiaal dan HT en een doorschijnender materiaal dan LT nodig is. Restauraties gemaakt van de MT-blokken zijn ideaal voor de staining en cut-back techniek.

IPS e.max CAD LT
De LT-blokken zijn verkrijgbaar in 16 A-D en 4 Bleach BL-tinten. Hun lage translucentie - vergelijkbaar met die van natuurlijke dentine - maakt deze blokken geschikt om grotere restauraties te creëren (bijv. posterior kronen). Het materiaal vertoont natuurgetrouwe helderheid en chroma, die verhindert dat de restauraties grijzig worden. De esthetische uitstraling van de restauraties wordt gemaximaliseerd door de cut-back techniek.

IPS e.max CAD MO
De MO-blokken zijn verkrijgbaar in vijf kleurtinten (MO 0, MO 1, MO 2, MO 3, MO 4). Gezien hun opaciteit, zijn deze blokken bedoeld voor de vervaardiging van substructuren, die op vitale of licht verkleurde geprepareerde tanden worden geplaatst. Ze vormen een uitstekende basis voor natuurgetrouwe restauraties, vervaardigd met de laagtechniek.

IPS e.max CAD Impulse
De impulsblokken zijn beschikbaar in twee verschillende opalescence niveaus (Opal 1, Opal 2). De restauraties, die met deze blokken worden vervaardigd, hebben uitzonderlijke opalescente eigenschappen. Daarom is dit materiaal ideaal voor het vervaardigen van dunne veneers voor lichte tanden, die een opalescent effect vereisen.

Voordelen


Indicaties

  • Dunne veneers (0,4 mm), veneers
  • Occlusale veneers
  • Inlays/onlays, partiele kronen
  • Minimaal invasieve kronen (1mm)
  • Driedelige bruggen (tot de tweede premolaar als laatste abutment)
  • Hybride abutment en hybride abutment kronen

*Mean biaxial flexural strength. Source. R&D Ivoclar Vivadent, Schaan, Liechtenstein