NL 

IPS e.max Zirkoniumoxide

magnifying glass

Het state-of-the-art, robuuste zirkoniumoxide-keramiek IPS e.max ZirCAD is de beste materiaalkeuze wanneer hoge mechanische sterkte, minimale restauratiedikte, indrukwekkende esthetiek en goede biocompatibiliteit nodig zijn. IPS e.max ZirCAD combineert al deze kwaliteiten en stelt nieuwe standaarden vast.

Dunne restauratie wanddikte mogelijk
Door de hoge sterkte van het materiaal van 850 en 1.200 MPa1, evenals de hoge breukweerstand, kan de wanddikte van restauraties aanzienlijk worden verminderd. Als gevolg hiervan zijn tandbesparende preparatie en conventionele cementatie mogelijk. U zult profiteren van een perfecte balans tussen dunne wanddikte van de restauratie en optimale translucentie. IPS e.max ZirCAD biedt u maximale flexibiliteit in het anterior en posterior gebied. De restauratie kan worden geglazuurd, gekleurd of geveneerd: Uw tandheelkundige laboratorium zal de IPS e.max ZirCAD restauraties volgens de specifieke eisen van de individuele patiënt vervaardigen.

IPS e.max ZirCAD Prime: hoogwaardige esthetiek en zeer hoge sterkte
IPS e.max ZirCAD Prime herdefinieert volkeramiek. Het revolutionaire materiaal zorgt voor uitzonderlijke kwaliteit en esthetiek. Dit wordt mogelijk gemaakt door Gradient Technology (GT ) - een nieuw, uniek type productietechniek. Het is de sleutel naar hoogwaardige kwaliteit.

In deze stap worden de hoogwaardige zirkoniumoxide 3Y-TZP en de zeer translucente zirkoniumoxide 5Y-TZP op een speciale manier gecombineerd. Het resultaat: een uitstekende nauwkeurige pasvorm en esthetiek van topkwaliteit, dankzij een continue en harmonieuze progressie van kleuren en translucentie en de geoptimaliseerde translucente eigenschappen. IPS e.max ZirCAD Prime biedt maximale flexibiliteit bij het vervaardigen van keramiekrestauraties. Met een hoge sterkte van 1200 MPa2  en een indrukwekkend esthetisch uiterlijk, is het geschikt voor de vervaardiging van monolithische en geveneerde kronen evenals meerdelige bruggen

Indicaties

  • Monolitische kronen en bruggen
  • Monolitische 3-delige bruggen
  • Monolitische 4-delige of meerdelige bruggen met max 2 pontics
  • Krooncopings
  • 3-delige of meerdelige onderstructuren met max. 2 pontics


Voordelen

  • Levensechte esthetiek gecombineerd met hoge sterkte
  • Verminderde wanddikte van restauraties voor tandbesparende preparatie 
  • Breed spectrum aan indicaties
  • Biocompatibiliteit

Voor meer uitgebreide informatie gaat u naar: http://www.ivoclarvivadent.com/zircad/en/

1 Typische gemiddelde waarde van biaxiale buigsterkte afhankelijk van translucentie niveau, Bron: R&D Ivoclar Vivadent AG, Schaan, Liechtenstein.
2 Meting van de breukweerstand volgens de Vickers hardheidstest  IPS e.max ZirCAD Prime (dentine), R&D Ivoclar Vivadent AG, Schaan, Liechtenstein.