NL 
magnifying glass

IPS Empress Restauraties

magnifying glass

Meer dan 20 jaar klinische ervaring met leucietglaskeramiek geeft vertrouwen. Op het esthetische IPS Empress-systeem, dat jarenlang is onderzocht en getest, kunt u vertrouwen.

Buitengewone esthetiek
Het populaire IPS Empress-systeem is synoniem aan buitengewone esthetiek bij de restauratie van tandheelkundige defecten en is nog steeds grensverleggend op het gebied van esthetiek, functionaliteit en verwerking. IPS Empress restauraties worden gekenmerkt door een natuurgetrouw uiterlijk, het aanhoudende succes en de hoge kwaliteitsstandaard. Het materiaal wordt verwerkt met behulp van de pers of de CAD / CAM techniek in tandheelkundige laboratoria.

Uitgebalanceerd kameleoneffect
Het IPS Empress-glaskeramiek is een uiterst homogeen materiaal op basis van leuciet dat op natuurlijke wijze licht verstrooit en een uitgebalanceerd kameleoneffect teweegbrengt. Het inspireert gebruikers door zijn translucentie en natuurgetrouwe uiterlijk. Omdat de perskeramiek IPS Empress Esthetic en de machinaal bewerkbare keramische blokken IPS Empress CAD uit materiaaltechnisch oogpunt hetzelfde zijn, hebben beide materialen naast de licht-optische eigenschappen ook uitstekende sterktewaarden van 185 MPa*.

Harmonieus uiterlijk
De expressieve, volledig keramische one-single tooth restauraties, zoals veneers, inlays, onlays en kronen vormen bijgevolg een harmonieus geheel met hun natuurlijke omgeving. Een behoedzame preparatie is bepalend voor de duurzaamheid en goede pasvorm van de restauraties, terwijl een minimaal invasieve preparatie zacht is voor het gebitsweefsel.

Voordelen

  • Zeer esthetische volledige keramische restauraties
  • Natuurlijk kameleoneffect, voor optimale kleurenmatch met natuurlijke tandstructuur
  • Klinsich beproefde leucietglaskeramiek met een buigsterkte van 185 MPa*.

Indicaties

  • Veneers
  • Inlays, onlays
  • Kronen

*Biaxiale buigsterkte. Bron: R&D Ivoclar Vivadent, Schaan, Liechtenstein