NL 
magnifying glass

IPS Empress Kleurbepaling

magnifying glass

Optimale integratie in de orale caviteit van de patiënt is een belangrijke voorwaarde voor een natuurgetrouwe volledig keramische restauratie. Het esthetische eindresultaat van een volledig keramische restauratie wordt beїnvloed door de volgende factoren:

  • kleur van de preparatie
  • kleur, translucentie en dikte van de restauratie
  • indicatie en kleur van het bevestigingsmateriaal/cement

De kleur van de tand of kies wordt bepaald aan de hand van het niet-geprepareerde element en/of de aangrenzende elementen; daarbij wordt rekening gehouden met de individuele kenmerken. Bij de vervaardiging van esthetisch hoogwaardige restauraties is de invloed van de kleur van de preparatie bepalend voor het eindresultaat.

magnifying glass

Kleurbepaling van de natuurlijke tand

Na het schoonmaken van de tand wordt de tandkleur bepaald op de ongeprepareerde tand en / of de aangrenzende tanden, waarbij rekening wordt gehouden met de individuele kenmerken.

Tijdens de vervaardiging van zeer esthetische restauraties is de invloed van de kleur van het preparaat op het eindresultaat een belangrijk aspect. Dit is vooral belangrijk wanneer preparaten ernstig verkleurd zijn. Alleen als de tandarts de kleur van het preparaat correct bepaalt en overdraagt aan het laboratorium, kan doelgericht de gewenste esthetiek worden bereikt.

Programat biedt een handige oplossing voor kleurbepaling. Met de hulp van de gepatenteerde Digital Shade Assistant (DSA) kan de selectie van de tandkleur direct worden bereikt. De software vergelijkt de tand, die geanalyseerd moet worden met drie vooraf geselecteerde tandkleuren in één afbeelding. Een speciale beeldverwerkingssoftware herkent de te analyseren tand en de drie tandkleuren. De beste bijpassende tandkleur wordt op het ovenscherm weergegeven.

magnifying glass

De kleurensleutel van het IPS Natural Die-materiaal helpt bij het bepalen van de kleur van het geprepareerde element. Dit stelt de technicus in staat om een model te maken, die vergelijkbaar is met de geprepareerde tand van de patiënt, op basis waarvan de juiste kleur- en helderheidswaarden van de volledige keramische restauratie geselecteerd worden.