NL 

Tandheelkundig Centrum Vitalis - SpeedCEM Plus

magnifying glass

"Soms zoek ik een cement, dat minder kritisch is met plaatsen. Simpelweg betekent dit, dat ik een kroon prepareer op gepaste wijze en daarna de stomp eenvoudig prepareer met puimsteen of een milde hypochloriet oplossing en aansluitend eenvoudig de restauratie plaats met SpeedCEM Plus !

Een eenvoudige cementeringsprocedure en werkt voor mij plezierig bij dieper gelegen restauratieranden, maar ook als er bijvoorbeeld intra-oraal weinig ruimte en tijd is om het droog te houden en de restauratie te plaatsen. Soms zit je niet te wachten op een klinisch technische lastige procedure! Dit type cement heeft overigens wel een minder sterke adhesieve verbinding dan Variolink Esthetic (Semi-adhesief) en kan/mag daarom alleen gebruikt worden als de preparatie voldoende retentie heeft en er voldoende dikte is van het restauratie materiaal.

SpeedCEM Plus cement is beschikbaar in drie kleuren: transparant, geel en een witte opaak. Deze laatste is zeer geschikt om sterk verkleurde stompen goed te maskeren! Met de opaak cement variant cementeer ik bijvoorbeeld ook lithiumdisilicaat implantaatkronen, op een metalen Ti-base! Met de opaak variant kun je dan toch een mooi esthetisch resultaat bereiken.

Ik gebruik daarnaast SpeedCEM Plus om kronen en bruggen van zirkonium te cementeren. Een eenvoudige preparatie van de restauratie met Ivoclean is geschikt om een adhesieve verbinding te maken met het MDP molecuul wat aanwezig is in het SpeedCEM Plus cement. Ik vind het gebruik met de dispenser plezierig, vanwege de eenvoudige en simpele (ver)werking. Na een korte tack-cure kan ik overmaat erg gemakkelijk verwijderen om vervolgens definitief uit te harden."

Arend van den Akker 
Dentiste
Tandheelkundig Centrum Vitalis
http://tcvitalis.nl/